Laden...

VAKMANSCHAP & PRECISIE

Bloemen de Maas is gevestigd in Niftrik, een klein dorp aan de rivier de Maas in Nederland. Ons bedrijf is opgericht in 1982 door Gert Bloemen. Sindsdien is het personeelsbestand gegroeid en de werkvloer uitgebreid tot 1700 m².

Door de jaren heen hebben we een ruime ervaring opgebouwd met het produceren van duizenden vierkante meters teakdek, honderden meters cap rail en vele verschillende op maat gemaakte meubels. Hierdoor kunnen wij de beste producten leveren voor uw jacht.

ONS VERHAAL

Bloemen de Maas is ontstaan uit Bloemen Timmerwerken en De Maas Wijchen bv. Bloemen Timmerwerken werd op 2 maart 1982 opgericht door Gert Bloemen en was het eerste jaar gevestigd in Heesch en na een jaar zijn we naar Oss verhuisd. In 1994 zijn we naar onze huidige locatie in Niftrik verhuisd en is De Maas Wijchen bv overgenomen en zijn de twee bedrijven samengevoegd tot Bloemen de Maas.

Bloemen Timmerwerken is begonnen met alle denkbare mogelijke timmerwerken en na de eerste jaren is de richting van interieur- en jachtbouw gekozen. Vanaf 1994 is het accent op de jachtbouw komen te liggen, waarna in de loop der jaren de werkzaamheden meer en meer op de nieuwbouw superjachten kwam te liggen. Heden ten dage ligt het accent op de teakdekken en het produceren van custom made buitenmeubelen voor de superjachten.

SAMENWERKING KLANT
Nadat de opdracht is binnengekomen wordt deze verder uitgewerkt en gaat deze naar de tekenkamer om in detail uitgewerkt te worden. De mensen van de tekenkamer werken direct samen met de opdrachtgever. Zij communiceren met de medewerkers van de opdrachtgever over de uitvoering en detaillering voordat een tekening ter goedkeuring wordt aangeboden.
OPLOSSINGSGERICHT
Door een goed voorstellingsvermogen te hebben hoe het een en ander geproduceerd en geïnstalleerd moet worden kunnen fouten in uitvoering zoveel als mogelijk worden voorkomen. Daarnaast is een goed overleg met productie en opdrachtgever van groot belang. De praktijk laat zien dat een uur meer voorbereiding in de productie en installatie dubbel wordt terugverdiend.
VAKMANSCHAP
Het ambacht zal altijd aanwezig blijven door de complexiteit van de opdrachten die niet 100% mechanisch-automatisch kunnen worden uitgevoerd en door vaktechnisch inzicht wel tot een goed eindresultaat leiden. Ook zijn de opdrachten niet repeterend maar altijd one-off zodat elke opdracht de volle aandacht geniet van het vakmanschap van de werknemers.
DIGITALE METING
Als de opdracht binnen is gaat de opdracht naar de tekenkamer voor verdere uitwerking van de tekening. Indien nodig gaan de medewerkers van de tekenkamer een digitale meting uitvoeren waarna de digitale meting in een digitale tekening wordt verwoord. Na opmerkingen van de opdrachtgever op de tekening wordt deze aangepast en opnieuw aangeboden of de tekening komt gelijk goedgekeurd terug van de opdrachtgever.
PRECISIE
Voor de ontwerpen maakt de tekenkamer gebruik van Auto CAD en Rhino 3D. De tekening wordt uitgewerkt tot een productietekening waarmee de CNC wordt geprogrammeerd. De gegevens worden naar de CNC gestuurd waarna de productie kan starten. De CNC heeft mogelijkheden tot op de 0,1 mm nauwkeurig en sinds 2015 is er de beschikking over een nieuwe 3D CNC-machine waarmee de meest uitzonderlijke ontwerpen kunnen worden geproduceerd.
INNOVATIEF
Van de medewerkers op de tekenkamer wordt verwacht dat zij ogen en oren goed de kost geven wat er in de markt speelt bij de opdrachtgevers. Wij blijven op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen door internet en vakliteratuur en kijken hoe wij nieuwe ontwikkelingen kunnen integreren in het ontwerpproces. Bovendien zijn onze medewerkers op de tekenkamer goed geschoold in het gebruik van de tekenprogramma’s om zo nieuwe mogelijkheden te kunnen toepassen.